Videomøder og virtuelt sammenhold: Sådan arbejder Vertica under coronakrisen

Coronakrisen har henvist mange til hjemmearbejde. Det gælder også for medarbejderne i Vertica. Vores nye studentermedhjælper Alexander startede først i april, kort tid efter den nye virkelighed havde ramt os. Hans første opgave var at skabe et øjebliksbillede af den forandrede hverdag i Vertica. Her kan du læse hans reportage om en tid, hvor vi arbejder hårdt for at finde os til rette i de nye arbejdsvilkår.

Et billede, der indeholder bygning, udendørs, gade, fortov

Automatisk genereret beskrivelse

Vertica holder under almindelige omstændigheder til i en gammel fredet bygning i Studsgade i Aarhus. Foto: Mette Rasmussen

I sit køkken sidder Account Manager Anna Katrine Matthiesen og arbejder. Hun sidder her, da det er det sted i lejligheden, hvor solen har den bedste mulighed for at lyse lejligheden op. Her er pænt og ryddeligt og hendes corona-arbejdsplads er sparsom. Foran sig har hun sin bærbare, en kop og en blå notesbog, hun har fået fra en af sine kunder. 

Trods den nye tilværelse med onlinemøder, så går hun meget op i at opretholde sine daglige rutiner. Cykelturen til kontoret er skiftet ud med et kort yogaprogram, og cafélatten fra kontorets kaffemaskine er byttet ud med et lignende eksemplar fra den lokale kaffebar, der heldigvis stadig holder åben. Derudover snakker Anna ofte med sine kunder, så hun gør også en dyd ud af, at være præsentabel:

”Jeg tager mange af mine kundemøder over videochat, så jeg gør meget ud af at klæde mig på, som om jeg skal på arbejde. Kunderne ville sikkert være ligeglade med om jeg sad i joggingtøj, men det betyder noget for mig at se ordentlig ud, når jeg har møder,” siger hun.

Normalt består Annas job i at rådgive sine faste kunder med nye og smarte løsninger til deres website, men krisen har budt hende en lidt anden rolle:

“Det, der trykker mest for mig lige nu, er, at mine kunder er meget pressede. Jeg prøver at rådgive dem, hvis der er noget, vi kan hjælpe dem med, og ellers så lytter jeg til dem og tager mig tid, hvis de har lyst til at snakke,” fortæller hun.

Hverdagen fyldes med nye udfordringer og videoopkald

Ane Stürup arbejder i organisationsgruppen hos Vertica. Det betyder, at hun blandt andet sørger for, at de ansatte har det godt ved at få snakket de ting igennem, som trykker dem. Hun har fået utroligt travlt under de nye omstændigheder, pandemien har bragt med sig. 

Hun sidder og arbejder ved sit stuebord. Det er tydeligt at hjemmearbejdspladsen er midlertidig. Hendes laptop står stablet ovenpå tre bøger, der får hende til at sidde bedre i højden. Overfor hende sidder hendes datter og maler, og ved hendes side står resterne af frokosten og en tom kaffekop. Hun har dog været nede på kontoret efter et trådløst tastatur, som gerne skulle gøre arbejdet lidt mere skånsomt, men hun har ikke fået det tilsluttet endnu. Hun har overvejet at hente sig en ordentlig kontorstol fra arbejdet, men tiden har ikke været til det, og det er der en god grund til.

Når Ane skal snakke med sine kolleger, om hvordan de har det, så plejer de at sidde i et stille mødelokale, hvor de kan se hinanden ordentligt i øjnene. I denne tid snakker hun med folk over videochat og den linde strøm af videomøder giver hende nogle udfordringer, når hun skal aflæse kollegernes pixelerede øjne:

“Vi har brug for mere kontakt med hinanden, når vi ikke sidder i samme rum. På kontoret kan jeg hurtigt lige vende nogle vigtige ting med en kollega, men i den her situation ser jeg jo ikke nogen, så der bliver jeg nødt til at lave aftaler med folk om et telefon- eller videomøde.”

Hun bliver afbrudt et øjeblik, da hun bliver tilbudt at få fyldt den tomme kaffekop op, hvilket hun siger ja tak til, og kvitterer med et smil, hvorefter hun fortsætter:

”Det gør at min kalender bliver proppet med møder, da jeg er nødt til at afsætte en halv time til noget, der måske ellers ville tage 5 minutter.”

Til trods for at der ligger meget arbejde i at planlægge møderne, så tror Ane på, at hun nok skal lære at få organiseret dem, så det hele bliver lidt mere overskueligt. Og selvom det er nogle pressede vilkår, alle arbejder under, så er Ane tryg ved, at folk i fællesskab vil sørge for, at det nye pres, som krisen byder dem, ikke bliver for meget:

“Jeg har en god kontakt til alle kolleger, og på tværs af Vertica klarer vi det virkelig godt, for vi har virkelig en følelse af sammenhold og samhørighed, hvor alle passer godt på hinanden. Der er stor kollektiv omsorg for hinanden på tværs af organisationen,” siger hun.

 

Et billede, der indeholder indendørs, bord, computer, skrivebord

Automatisk genereret beskrivelse
Anes multifunktionelle pop-up kontor, der står i en klar kontrast til nogle af kollegernes hjemmekontorer. Foto: Ane Stürup

Overarbejder og problemløsning

Der er mange virksomheder, som lider hårdt under coronakrisen, og mange mister deres arbejde. Heldigvis arbejder Vertica med e-handel, og når folk ikke kan gå ud i butikkerne for at gøre deres indkøb, så må de bruge internettet. Det har gjort, at danskerne strømmer til tasterne hos en af Verticas kunder, Coop. Den massive efterspørgsel på dagligvarer har lagt et ekstra pres på Coops hjemmeside, og dermed også det team fra Vertica, der skal sørge for, at det hele kører.

Det er Lars Bessermann Johansen, som sidder ved roret på Coop-teamet, og som Lead Developer skal han holde styr på, at hans team kan følge med Coops belastede hjemmeside: 

“Jeg har en rolle, hvor jeg nogle gange lige skal holde øje med, om folk sidder fast i deres arbejde, eller har brug for hjælp til et eller andet. Det er svært, når man ikke sidder sammen fysisk. Alternativet er, at jeg lige må gribe knoglen og ringe lidt rundt for at høre, hvordan det går. Man taler bare mindre sammen, når man sidder hver for sig, så det er vigtigt, at vi holder god kontakt,” forklarer han.

I modsætning til Ane har Lars ikke haft de store udfordringer med at få tilpasset sig en hverdag med hjemmearbejde. Han har et kontor, hvor han med sine to computere og tre skærme kan holde godt styr på den belastede hjemmeside, men der er dog stadig nogle forstyrrelser, der kan få hans opmærksomhed væk fra skærmene:

“Jeg har to børn, der render rundt herhjemme, og børn støjer jo en del, men det har ikke været så galt. Dog skal jeg lige vænne mig til, at jeg kan sidde begravet i arbejdet, og så står der pludselig et barn i døren – det er ikke lige de forstyrrelser, jeg plejer at få i løbet af en arbejdsdag,” siger han med et smil.

 

Lars har rigeligt med plads til at arbejde på sit hjemmekontor, der for det meste er uden forstyrrelser, da kæresten holder øje med børnene. Foto: Lars Bessermann Johansen

Kaffemøder og fredagsbar

Fællesskabet fylder meget hos Vertica. Derfor har det også været hårdt for medarbejderne at undvære hyggesnakken ved kaffemaskinen og de lange snakke over frokosten. Det går særligt hårdt udover løsgængerne, som er dem, der ikke sidder på en fast opgave ligesom Lars, der har sit Coop-team.

Der er nemlig sjældent tid til hyggesnakken, når man skal lægge den ekstra energi i at få videomøderne til at spille. Det har fået Verticas’ IT-ansvarlige, Peter Loft, til at oprette sin egen online kaffemaskine:

“Ane og jeg havde et kaffemøde uden en egentlig agenda tidligt i Coronakrisen. Vi kom til at snakke om, at der er mange, der ikke sidder på et fast team, så vi stablede de her kaffemøder på benene uden noget krav om at folk skal være med. Hvis man har tid og lyst, kan man lige hoppe på, og det tror jeg, folk har taget meget godt imod,” siger han.

Det er tydeligt, at det sociale står i høj kurs hos Vertica. Derfor har virksomheden også sin helt egen fredagsbar i kælderen på kontoret. Det er en bar, der er særligt indrettet med bordfodbold, en projektor der oftest er oplyst af et spil Fifa, og en røgmaskine, der i disse dage er røgfri. Savnet af baren og fællesskabet har fået UX-konsulenten, Jens Hofman Hansen, til at genstarte fredagsbaren i det format medarbejderne i forvejen kender fra deres nuværende arbejdssituation, igennem videomøder:

“Jeg tror jo egentlig bare, at Vertica er en virksomhed, der er lidt mere hyggelig end de andre,” 

siger Jens kækt med et grin og fortsætter: 

“ Vi har mange sociale arrangementer i Vertica, og det er en slående kontrast til, hvordan det er, når alle begynder at arbejde hjemmefra. Her under Coronakrisen kan ens humør gå fra top til bund, fordi man pludselig er bekymret for mange nye ting, men så kan lige få lidt glæde, fordi man kan grine lidt med sine kolleger.”

 

Til første virtuelle fredagsbar var der Kahoot på programmet. Det var en stor succes med over 50 deltagende. Foto: Jens Hofman Hansen

Det tomme hovedkontor

På kontoret i Studsgade kan man ikke høre meget andet end køleskabets summen og lyden af trafikken udenfor den gamle bygård, som Vertica holder til i. Dog er der ikke helt menneskeforladt i disse dage, for på kontoret, der normalt er fyldt med de knap 100 ansatte, sidder direktør, Jeppe Hansen og arbejder i stilheden:

 “Det har egentlig fungeret godt i forhold til produktiviteten, da der ikke har været så mange forstyrrelser. Omvendt så savner jeg det at møde nogle kolleger og vende nogle ting, men nu skal jeg bare lige ringe dem op først,” siger han fra et tomt lokale, han har udvalgt sig til dagens arbejde.

Omgivet af stilheden i kontoret forsøger Jeppe at holde fingeren på pulsen og et skarpt blik på, hvordan det går med forretningen. Han holder en god kontakt til både kunder og kolleger for at være sikker på, at det går dem godt. Og selvom der er en del virksomheder, der har lidt under Coronakrisen, så går det godt i Vertica:

“Der er mange virksomheder, der har måtte afskedige folk, men det er ikke der vi er endnu, 7-9-13, så jeg prøver på ikke at tage sorgerne på forskud, og så er det dejligt, at solen skinner i disse dage,” siger Jeppe med et smil og afslutter.

Categories: Vertica

Skriv et svar