Bulletproof transient error handling with Polly @ Anglebrackets

Når man arbejder med distribuerede systemer, som skal snakke sammen og når man har brugere der forventer en god oplevelse af at anvende dit website, kan Polly biblioteket (https://github.com/App-vNext/Polly) hjælpe med at forenkle kompleksiteten i at implementere god fejlhåndtering, når de her systemer løber ind i problemer, f.eks. nedetid, netværksproblemer eller andet.

Polly er en del af .NET Foundation, hvor mange vigtige flagskibsprojekter bliver blåstemplet af Microsoft og .NET communitiet. Biblioteket er downloadet mere end 16 millioner gange.

Carl Franklin gennemgår Polly-biblioteket og forklarer rigtig fint forskellige scenarier og problemstillinger, som Polly løser.

polly2

Der var C# eksempler på brug af samtlige policies. Koden kan findes her: https://github.com/App-vNext/Polly-Samples

Der findes også mulighed for at simulere “kaos” i sin applikation – det var nyt for mig – projektet findes her: https://github.com/Polly-Contrib/Simmy

Konklusion

Jeg har brugt biblioteket mange gange i vores projekter (wait-and-retry og circuit-breaker), både fordi det optimerer brugeroplevelsen, men også fordi det øger stabiliteten og robustheden af vores integrationer mellem de forskellige systemer. Jeg har været rigtig glad for at bruge det, omend der er en stejl indlæringskurve. Selvom Carl Franklin virkede træt og lidt off i dag, leverede han alligevel en ganske fin præsentation, om et rigtigt svært emne. 3/5.

Categories: AngleBrackets2019

Tagged as: ,

Skriv et svar