Stregkodescanner på mobilen

Stregkodescannere kan være spændende at kigge på i forbindelse med udvikling af apps. Mulighederne er både mange og forskelligartede alt efter hvilken brance du arbejde indenfor. Du kan bruge stregkoder til at identificere produkter, finde produktrelateret informationer, tilføje varer til en liste eller lægge varer direkte i en indkøbskurv. I andre sammenhænge, fx på et sygehuset, kan du bruge stregkoder til at identificere patienter og hente recepter og prøver på patienten.

Men hvad skal der til for at sikre en god brugeroplevelse med en stregkodescanner på mobilen? Det har vi kigget lidt nærmere på og samtidig lavet et par test med fokus på 1D stregkoder. Vi har bl.a. testet hvor hurtigt man kan scanne 10 stregkoder med en hybrid scannerapp sammenlignet med en native scannerapp.

Test af stregkodescanner
For at gennemføre testen udviklede vi en native scanner til iPhone og en hybrid scanner til iPhone baseret på AppGyver. Men i stedet for at præsentere tørre data har vi valgt blot at uploade et par video’er der opsummere vores generelle oplevelse med de to scannere.

Begge video’er viser en test hvor vi scanner 10 stregkoder på tid. Den første video er native scannerapp’en og den anden video viser hybrid scannerapp’en.

Som videoerne illustrere er hastigheden altafgørende for at opnå en god brugeroplevelse. Vores native stregkodescanner kom igennem de ti stregkoder på 13 sekunder mens vores hybrid stregkodescanner skulle bruge hele 1 min 3 sek. på at scanne de ti stregkoder.

En væsentlig forskel på de to scannere er selvfølgelig at native stregkodescanneren kan lave batch scan (dvs. scanne flere stregkoder og gemme dem i historikken, så du efterfølgende kan se dem når du er færdig med at scanne) mens hybrid scanneren kun har mulighed for at scanne én stregkode ad gangen. 

Med native scanneren i hånden fik vi lyst til at scanne flere varer og vise den til de kollegaer der gik forbi vores testlokale mens hybrid scanneren var så langsom at vi overvejede kun at scanne fem produkter til videoen. 

Brugskonteksten
Overvejer du en scanner til din app er hastigheden afgørende for om brugerne tager scanneren til sig eller om de løser deres problemer på anden vis. For at teste hastigheden bør du nøje overveje hvor og hvordan din scannerapp skal bruges.

Vi har formuleret et par spørgsmål der forhåbentligt kan hjælpe dig lidt på vej:

  • Hvor skal scanneren bruges?
  • Hvordan er lysforholdene?
  • Er der mange skygger, meget mørke eller meget lys?
  • Skal man kunne scanne fra forskellige vinkler?
  • Hvor god er kvaliteten af de stregkoder der skal scannes?
  • Er stregkoderne på mat papir eller blank papir?
  • Hvor tæt kan man komme på stregkoderne?
  • Hvor ofte skal scanneren bruges?
  • Er der behov for at scanne flere varer på én gang (batch scan)?

Native vs. Hybrid stregkodescanner
Det store spørgsmål er så om du skal vælge native eller hybrid udvikling. Vælger du at gå native vejen får du fuld adgang til den underliggende platform og forudsætningerne for at skabe en hurtig og flydende brugeroplevelse er til stede. Omvendt er du også nødt til at udvikle den samme app til forskellige platforme.

Vælger du at gå hybrid vejen kan du ramme flere platforme på én gang men mulighederne for at skabe en “high performance scanner app” er ikke til stede på samme vis som hvis du vælger native.

Har du erfaring med scannerapps håber jeg du vil dele ud af din viden herunder.

Kategorier: Mobil

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s