Sitecores vej ind på markedet for e-handelsløsninger – køber commerceserver.net

Sitecore har i mange år stået for et robust og velafprøvet Content Management System specielt målrettet større organisationer. I takt med at e-handel til stadighed fylder mere og mere i virksomheders online tilstedeværelse, er det dog blevet mere og mere tydeligt, at de har manglet et framework til dette, som niveaumæssigt kan måle sig med CMS’et.

Det ser ud til at ændre sig nu.

Sitecore har tidligere tilbudt deres Ecommerce Fundamentals eller Enterprise Ecommerce som svar på e-handelsefterspørgslen. Ingen af dem har dog – af forskellige og reelle årsager – for alvor vist sig succesfulde. Derfor skiftede Sitecore strategi og valgte i stedet at åbne deres CMS op for 3. parts leverandører af e-handelsplatforme. Herved kan leverandører få deres e-handelsplatform integreret dybt ind i Sitecore og få gavn af f.eks. mulighederne med Digital Marketing System til at etablere personaliserede løsninger.

uCommerce som tidligere har været forbeholdt e-handelsløsninger på Umbraco har allerede porteret deres løsning, så den også fungerer på Sitecore.

Sitecore køber op

Sitecore selv er dog i dag gået skridtet endnu længere og har meddelt, at de har købt commerceserver.net. Commerceserver.net er etableret på baggrund af e-handelsplatformen Microsoft Commerce Server, som i 2011 blev udskilt fra Microsoft og overdraget til partneren Ascentium. Efterfølgende blev produktet udskilt i sit eget selskab, commerceserver.net, og det er dettes selskab som Sitecore i dag har meddelt at de køber.

I Vertica har vi siden vores etablering i 2001 arbejdet intenst med Commerce Server, og har leveret mange løsninger baseret på produktet. Vi har oplevet et konstant øget fokus på produktet og videreudviklingen af det siden det blev udskilt i 2011, og ser med spænding frem mod den kommende tid, hvor de to produkter, Sitecore CMS og Commerce Server, må forventes at smelte sammen.

Allerede nu er vi i øvrigt i gang med vores første løsning baseret på den nye integrerede Sitecore / commerceserver.net platform.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s