Future of Insight Live 2013: Dag 2 – hvad bringer fremtiden

Igen i dag er jeg på Future of Insight Live i Las Vegas. I dag begynder en egentlige konference, og med flere parallelle spor kan det være svært at vælge hvad der er værd at deltage i.
Dagen startede med en keynote om form og farver og hvad det kan betyde for de brugere du kommunikere dit website til. Morten har allerede nået at skrive lidt om det.

Formiddagen startede jeg med ”Beyond Media Queries: Anatomy of an Adaptive Web Design” med Brad Frost. Dette var en god og provokerende gennemgang af hvad man kan og specielt en masse om hvad man ikke bør gøre inden for responsivt og adaptivt design. Brad kom med mange gode pointer, en af de vigtigste er formentligt:

“Navigation should be a good friend – they’re the when you need them but cool enough to give you your space”

Hvor hans pointe er at navigationselementer ikke skal genere brugeren når det er indhold der skal være i fokus. Et rigtigt godt indlæg, men mange “fantastiske” eksempler der underbyggede hans pointer, en del af dem er at finde på WTF Mobile Web.

Brad Frost - anatomy of an adaptive web design

Indtil frokost var jeg i selskab med Erik Loehfelm som har den stærkt missundelsværdige visitkortstitel Experience Designer. Han indlæg var i “design” sporet, han gav en god beskrivelse af hvilke muligheder og værktøjer man har for at modernisere gamle desktop applikationer når de trækkes over på web.
Indlægget handlede meget om hvilke processer hans firma brugte når de designede til mobil og desktop. Lad os bare sig at han var vild med wireframes og prototyper, og hans kunder havde rigeligt med ressourcer til at betale for det.
Det giver god respekt blandt publikum når man tager Disney.com frem og beskriver hvorledes ens arbejdsprocesser har været for at nå frem til det resultat der ligger online nu – og hvor svært det er at få et “eventyr” udtryk frem på alle skærmstørrelser med responsivt design.

Efter frokosten ramte jeg helt ved siden af. Alvaro Insignares skulle tale om Oppa Kanban med indlæget “Oppa Kanban Style”. Oppa Kanban er en projektmodel som jeg syntes kunne være sjov at sammenligne med den scrum lignende projektstil mit team hos Vertica bruger.
Alvaro talte ret dårligt engelsk og jeg taler ikke et ord spansk! Faktisk var det virkeligt svært at forstå hans pointer og han hakkede sig igennem hele sessionen.

Microsoft havde sendt Jeff Burtoft til at tale om mulighederne med Internet Explorer 10. Han tog udgangspunkt i spiludvikling og hvad man kunne tage herfra til at bygge bedre Apps og webløsninger. Indlægget var alt for meget reklame for hvor vidunderlig verden ville være hvis alle brugte Internet Explorer 10 og Windows 8, men alt for lidt praktisk brugbart til min smag.
Alligevel var det fedt at se nogle eksempler på koncepter der faktisk blev eksekveret i en browser og brugte både WebSockets, Canvas og touch inputs til en egentligt brugbart værktøjer.

Microsoft skal dog have lidt credit for at havde sponsoreret kaffebaren i pauserne, jeg holdte mig ikke tilbage for at kræve mine kopper for al den besvær jeg har haft med forskellige versioner af Internet Explorer, måske et lettere tilfælde af jetlag har spillet ind også.

Dagens absolut bedste indlæg kom fra Bruce Lawson fra Opera. Han formidlede på en stærk humoristisk måde hvad vi kan forvente os af CSS3 og HTML i fremtiden med indlægget ”What is after Responsive Design”. Han talte ud fra specefikationer til CSS3, ikke ud fra hvad forskellige browser implementerede, så det tager nok lidt tid inden alt hvad han talte om kan bruges.
Indlæget startede med at vise hvordan verdens første website, (der netop har haft 20 års fødselsdag) var fuldt responsivt. Følg linket til CERN og prøv selv at resize din browsers vindue, vidunderligt ik’?
Bruce er bestemt en person der forstår hvad humor kan bringe ind i formidlingen af et ellers rimeligt tørt emne. Og jeg vil klart anbefale at opleve ham, hvis muligheden på et tidspunkt byder sig.
Til alle frontendudviklers lettelse, så mente Bruce, at Flexbox i CSS3 specifikationen ville rede verden. Eller i det mindste gøre livet meget nemmere for os. Han kom også med en god advarsel om, at Flexbox allerede er implementeret i tre forskellige versioner, i forskellige browsere. Heldigvis havde han, en artikel om hvordan man hacker sig uden om dette lille problem. Allerede nu ser jeg frem til at opleve (Bruce er en oplevelse, ikke blot et indlæg) imorgen.

Dagen har været lang (tak tidszoner!), men også spændende. I bedste Las Vegas stil, så sluttede dagen med øl og drinks, sponsoreret af MediaTemple.

Categories: Frontend, Mobil

Skriv et svar