Fra stregtegning til interaktiv prototype

For nogle uger siden tweetede jeg om app’en POP – Prototyping on Paper. Nu har jeg endelig haft tid til at kigge nærmere på den, og de første erfaringer vil jeg dele her på bloggen.

Tanken med POP er ganske enkelt at omdanne dine håndtegnede mobile wireframes til interaktive prototyper.

Arbejdsgangen er ret simpel; Du skitsere din app eller dit mobile website på et papir, tager billeder af dine skitser via POP, tilføjer hotspots, linker de enkelte sider sammen og til sidst krydder du det hele med transitions mellem siderne. That’s it, mere skal der ikke til for at afprøve dine mobile koncepter.

POP - Prototyping on paper

Jeg har lavet en kort video der viser hvordan mit demo projekt ovenfor fungere på mobilen efter jeg har tilføjet hotspots, linket sider sammen og valgt transitions.

Det fungere faktisk ret godt og giver en god fornemmelse af den prototype man for et øjeblik siden kun havde på papir.Tilbage står spørgsmålet så om POP er den naturlige vej at gå, når der fremover skal laves mobile prototyper? Jeg tænker det er en smagssag og at det kommer meget an på det enkelte projekt man arbejder på – og ikke mindst omfanget af prototypen.

Personligt tror jeg POP kommer op af værktøjskassen i forbindelse med mindre prototyper eller når indledende koncepter hurtigt skal afprøves.

For at gøre det lidt nemmere at skitsere dine mobile koncepter har jeg lavet en iPhone 4S wireframe som du kan printe og tegne på. På wireframen har jeg indsat mærker der indikere højde på statusbar, navigationsbar, tabbar samt et mærke der viser hvor tastaturet går til når det er foldet ud. Det burde gøre det hele lidt lettere ift størrelsesforhold.

Happy prototyping.

Categories: Design, Mobil

Skriv et svar