Hacktoberfest i Umbraco: Bidrag til open source giver indflydelse, indsigt og forståelse

I Vertica laver vi løbende løsninger på open source-platformen Umbraco, og en række udviklere her i huset bidrager aktivt til udvikling af platformen. Senest har fem af Verticas udviklere deltaget i Hacktoberfest og leveret hele 146 pull requests til Umbraco.

I dette blogindlæg kan du blive klogere på, hvad Hacktoberfest er, og hvorfor det giver mening for udviklere og udviklingshuse at bidrage til open source. Til sidst får du også en guide til selv at komme i gang.

Hacktoberfest er en årlig fejring af open source software, som løber af stablen hver oktober. Eventet er skabt af DigitalOcean og DEV – dels for at sprede kendskabet til open source, dels for at animere flere til at bidrage til open source.

Missionen må i dén grad siges at være lykkedes. I de seks år, Hacktoberfest har eksisteret, er mængden af deltagere kun gået én vej: Opad. Sammenlignet med sidste år er antallet af detagere, der gennemførte eventet, steget med over 30% – fra ca. 46000 i 2018 til over 60000 i 2019!

Hvordan gennemfører man så Hacktoberfest? Man bidrager ganske enkelt til open source software ved at indsende pull requests. Et pull request er typisk kode, der retter en fejl eller tilføjer en ny feature i projektet. Men det kan også være forbedring af dokumentation eller tilsvarende opdateringer til projektet.

Umbraco ♥ Hacktoberfest

Umbraco har altid haft et utrolig stærkt community, der bidrager på alle tænkelige måder til produkter – herunder naturligvis også med pull requests, da Umbraco jo er open source.

Da Umbraco deltog for første gang (officielt) i Hacktoberfest i 2018, var det en fantastisk success med 166 pull requests til CMS’et i form af rettelser og features til koden. Det var flere pull requests, end der var indsendt i de foregående 3 måneder – tilsammen! Og dertil skal ovenikøbet lægges yderligere 162 pull requests med opdateringer af Umbracos dokumentation.

Derfor var det selvfølgelig oplagt at deltage igen i år. Og opbakningen i år slog alle rekorder: Intet mindre end 357 pull requests blev indsendt til CMS’et! Af disse tegner ansatte i Vertica sig iøvrigt for lidt over 40%.

Hvorfor bidrage til open source?

Det kommer næppe bag på nogen, at det tager tid at bidrage til open source – specifikt dyrebar udviklertid. Så hvorfor skulle man dog overhovedet gøre det?

Man kunne selvfølgelig påstå, at vi som udviklingshuse er moralsk forpligtede til det. Umbraco er jo gratis, men vi tjener penge på at anvende det i vores løsninger.

Et andet aspekt er den meget direkte indflydelse, man får ved at bidrage til open source. Er der noget, der ikke fungerer optimalt i jeres redaktørers arbejdsgang? Indsend et pull request der fikser det. Mangler der en åbenlys feature? Byg den og indsend et pull request.

Endelig er der det måske vigtigste aspekt: Indsigt og forståelse. I hvor høj grad forstår vi egentlig, hvad der foregår i maven på de systemer, vi læner os op ad?

I sommer skrev Scott Hanselman følgende i et ganske glimrende indlæg om System Thinking:

If your programming language or system is a magical black box to you, then I ask that you demystify it. Dig inside to understand it. Crack it open. Look in folders and directories you haven’t before. Break things. Fix them.”

Med andre ord: Hvis jeres opfattelse af Umbraco ser nogenlunde således ud:

 

Ja – så er det måske på tide at I åbner kassen med sort magi og få en idé om, hvad der foregår under motorhjelmen.

Vi er klar! Hvordan kommer vi i gang?

Fantastisk! Lad os så komme ud over stepperne!

Først og fremmest har Umbraco gjort det ret nemt at komme i gang at bidrage. Der er en god guide på GitHub, der forklarer hele processen.

Issue-trackeren på GitHub er næste stop. Find issues markeret som community/up-for-grabs og slå jer løs med fejlrettelser… og husk at skrive på issuet, at I arbejder på det, så andre ikke går i gang med at rette det samme issue.

Categories: Udvikling

Tagged as:

Skriv et svar