C# 8 ved Kathleen Dollard @ Anglebrackets

På Anglebrackets-konferencen i Orlando åbnede Kathleen Dollard ballet med en demo af nye features i C# 8. Kathleen er Program Manager hos Microsoft og er en del af C#’s language design team.

Der findes masser af blogs og videoer af folk, der giver et rundown af de forskellige nye features, men jeg valgte alligevel at tage denne session, fordi jeg synes det er interessant at høre om det fra en, der har været med til at designe sproget og som kan give en indsigt, som det kan være svært at få andre steder.

Kathleen præsenterede de forskellige features ved at lave refactorings til et projekt hun havde liggende. Det er ikke en måde jeg har set de features præsenteret på tidligere og det gav en rigtig god effekt. Givet hendes enorme viden om sproget og erfaring med at præsentere det, oplevede man heller ingen slinger i leveringen. Den sad lige i skabet.

Gennem refactorings demonstrerede hun, hvordan eksisterende kode kunne gøres kortere og mere ekspressiv. Og netop at gøre koden mere ekspressiv har været et stort fokus i C# 8. Det er en release, der fokuserer på robusthed og muligheden for at være tydelig omkring intentionen med sin kode. Et eksempel på robustheden var nullable reference types, som hun også fik demonstreret på en rigtig fin måde.

Hun blev lidt presset på tiden til sidst, hvilket desværre betød, at hun skøjtede lidt hurtigt henover de afsluttende konklusioner. Det kunne hun godt have planlagt en smule bedre.

Categories: AngleBrackets2019

Skriv et svar