Sådan vil iOS 8 påvirke e-handel

Apple har løftet sløret for deres kommende iOS 8, der vil blive udbredt til millioner af iPhones og iPads. Her kan du læse om tre features, der vil få betydning for dig, som driver e-handel eller dig, der er kunde).

1: Indbygget kort-scanner i browseren

Beta-udgaver af iOS 8 har afsløret, at Safari-browseren har indbygget credit card-scanner, som dukker op, når brugeren præsenteres for inputfelter til indtastning af kortnummer o.lign. Telefonens eller iPad’ens kamera bruges til at affotografere kortet, og en OCR-genkendelse betyder, at felterne fyldes ud automatisk.

Indtastning af kreditkortoplysninger er et sted, hvor brugerne i dag ofte falder fra i den mobile købeoplevelse – simpelthen fordi det er for besværligt. Måske vil denne nye scannerfeature give lidt højere konverteringsrate. Samtidig øges brugernes forventninger til den mobile købsoplevelse.

ios-8-scanning-1024x907

 

2: Fortsæt hvor du slap (Handoff) og deling af login mellem web og apps (Continuity)

Med featuren “Handoff” kan du fortsætte på iPad’en hvor du slap surfturen på iPhonen. Dine enheder er med iOS 8 forbundet (hvis du vil det) – så hvis du har brug for lidt mere plads til at se på produktbilleder eller til at gå i dybden med produktbeskrivelsen, bliver det let at skifte over på iPad’en og vice versa – uden at skulle navigere frem til produktet igen.

Ligeledes bliver det lettere at logge ind på en shopping-app, hvis du allerede har logget ind på det tilsvarende e-handels-site. Med iOS 8’s Continuity kan e-handelsitet dele det gemte login og kodeord med den tilsvarende app. Dermed er endnu en barriere fjernet for en smidig e-handelsoplevelse.

Screen Shot 2014-06-24 at 10.33.45

 

3: Bedre wayfinding i butikker

apple-maps1

Apple udvider mulighederne for at lokalisere brugerne inde i bygninger ved at den tekniske kerne i iOS 8 gør det endnu lettere for udviklere at bygge software, der arbejder med geolokation på et meget detaljeret niveau. Apple har tidligere promoveret iBeacon-teknologien – og den er ikke på vej ud, men bliver blot komplementeret. Konkret er det udnyttelsen af den nye M7-bevægelses-processor der bliver mere tilgængelig for udviklere. Apple er pt. ude at søge samarbejdspartnere, der vil benytte teknologien i praksis. I San Jose’s lufthavn tæt på Apples hovedkvarter kan du allerede få oplysninger om, hvilken etage du står på, og det er hjulpet på vej af den nye teknologi. Wayfinding i butikker kan få stor betydning – hvor finder jeg ugens tilbuds-ø eller hvor afhenter jeg de varer, som jeg bestilte online?

iOS 8 forventes lanceret i september 2014 sammen med nye iPhones. Opdateringen er gratis for alle iOS-brugere. Så forvent at se mange iOS 7-telefoner blive opgraderet til iOS 8 i september i løbet af ganske få dage.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s