Tre største take-aways fra BizTalk Summit 2014

Sidste uge var jeg med alle mine kolleger fra Vertica’s team af integrationskonsulenter til BizTalk Summit 2014.

Arrangementet var afholdt af BizTalk 360 og må siges at være stedet at være hvad angår integration i Microsoft verdenen, når man ser på deltagere, sessions og talere.

Som de selv startede med at annoncere var der 200 deltager fra 19 lande og over 100 virksomheder – og heraf var vi 9 fra Vertica. Af de 14 talere var de 12 Microsoft Integration MVP’ere og de sidste to fra BizTalk produkt teamet hos Microsoft.

Som en, der arbejder med det til dagligt, var det en stor fornøjelse af være til et arrangement, der var så fokuseret omkring integration og BizTalk.

Ud over at det giver en enorm energi i teamet at være af sted sammen var der en helt masse spændende fagligt indhold og indlæg, der spændte fra praktisk anvendelige, over præsentation af ”what’s new” og ”what’s coming” til den italienske MVP Nino Crudele, der som alle, der har set ham tale ved, har sin HELT egen stil.

Jeg kan kun anbefale af holde øje med BizTalk360’s hjemmeside, hvor de lover alle sessions bliver tilgængelige.

Jeg har samlet op på det jeg så, som de tre største take-aways fra arrangementet:

On-premise er ikke dødt
For mig var noget af det bedste ved arrangementet at høre Guru Venkataraman, der er Product Manager for BizTalk, gentage igen og igen at on-premise er ikke dødt.

Integration on-premise er noget vi kommer til at arbejde med mange år frem og BizTalk er værktøjet.

Med Microsofts enorme push for cloud teknologi og Windows Azure gennem de sidste år og deres budskab om at de ville levere services der, der matcher deres on-premise serverprodukter, har de skabt en usikkerhed omkring platformen BizTalk.

Hos Vertica har vi hele tiden insisteret på at selvom cloud er enormt spændende og kraftfuldt og giver os en masse, så udrydder det for det første ikke vores systemer on-premise de næste mange år og der ud over introducerer det helt nye kompleksiteter omkring virksomheders systemlandskab, der pludselig består af systemer on-premise og flere forskellige steder i cloud (det sidste, et scenarie, man typisk kalder hybrid).

Og til dette nye scenarier, såvel som til de klassiske rene on-premise systemintegrations scenarier og EDI integrationer mellem virksomheder er BizTalk værktøjet, mange år frem.

Der kommer en BizTalk 2013 R2
Som understregelse af det blivende fokus på BizTalk on-premise lovede Microsoft yderligere at opretholde den 2-års release cycle, der har været på BizTalk kombineret med mellemliggende R2 versioner, der hovedsageligt er fokuserede på platformsløft i forhold til resten af Microsofts teknologistak.

Konkret kommer der i andet halvår i år en BizTalk 2013 R2, hvor de helt, som forventet har fokus, netop på support af nye platform: Visual Studio 2013, Windows Server 2012 R2, SQL Server 2014, Office 2013 og System Center 2012 SP1. (Noget de retfærdigvis havde annonceret allerede tilbage før jul).

Det er dog først på dette arrangement at de har talt videre om hvilke andre features, der kommer og selvom det måske ikke er meget er der dog nogen udvidelser, specielt i forhold til BizTalk’s håndtering af REST services.

Her kommer der endelig indbygget support for JSON og blanke beskeder.

EDIFACT i skyen
Endelig fik vi en gennemgang af de nye EDIFACT features i Windows Azure BizTalk Services (WABS), som de lancerede tilbage i februar.

Vi har hos Vertica allerede brugt god tid på at arbejde med mulighederne i WABS og introduktionen af de enkelte skærmbilleder var da heller ikke så interessant, som deres bekræftelse af fokusset på at levere reel EDI (inklusiv EDIFACT) funktionalitet baseret i Azure.

Dette fokus sammen med de kvartalsvise opdateringer af WABS, som de lovede, betyder at vi helt sikkert er på vej imod at kunne sige vi har et reelt integrationsværktøj i Azure, som alternativ til vores BizTalk on-premise.

Men hvordan integrerer vi så i fremtiden?
Selvom der måske ikke kom nogen direkte svar på spørgsmålet ovenover på BizTalk 2014 Summit, så var der to konklusioner jeg tog hjem med.

For det første, som allerede nævnt, vi kommer stadig til at integrere on-premise langt ud i fremtiden – mellem andre systemer on-premise, ud til systemer i cloud og ud til systemer hos andre virksomheder. Sådan set intet nyt der.

Der, hvor der så kan være noget nyt er omkring værktøjerne. Over flere år har BizTalk været værktøjet, når vi skulle integrere. Den har været et trygt go-to værktøj stort set uafhængigt af hvilke opgaver, patterns og så videre, der skulle implementeres. Om der skulle laves SOA løsninger, ESB løsninger eller godt gammelt EDI.

Her tror jeg, at fremtidens integrationsløsninger kommer til være mere sammensatte på tværs af flere værktøjer.

Hvor vi måske binder nogen lokale systemer sammen i BizTalk on-premise og forbinder dem til cloud. I Azure udstiller vi vores offentlige endpoints, som Relays af lokale services og lader samarbejdspartnere kalde dem og aflevere data i Service Bus Queues. Og endelig bruger vi Windows Azure BizTalk Services (WABS) til at behandle de EDI integrationer vi måtte have.

Men det er bare mit bud på fremtiden og det eneste man kan sige med sikkerhed er nok at det bliver spændende og jeg glæder mig!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s