Highlights fra HTML5 Developer Conference

html5devconf

Så er HTML5DevConf slut for denne gang – buuh – og må sige det har været 3 forrygende dage. Indholdet har været rigtigt godt – og langt fremme – sammenholdt med en god vibe og en masse nørd snak. Man må sige, at en lille flyvetur til Silicon Valley virkelig bringer dig sammen med en masse kloge mennesker. Det samme kan man sige om den togtur, jeg tager ind til Vertica kontoret hver morgen!

Udviklere fra Google og Mozilla
Nogle af talerne på konferencen, er udviklere fra Google og Mozilla, der afprøver de nyeste browserfeatures. De implementerer demoer og afprøver de forskellige usecases, som specifikationerne er tiltænkt. Det gi’r et indblik i hvad der kan lade sig gøre allerede i dag, og hvor meget der er i vente.

The Future is now! Tomorrow it’s a different future!

Ovenstående citat må også siges, at gøre sig gældene for webteknologien. For det er ofte to skridt frem og ét tilbage før standarder, browser producenter osv. er kommet på plads og mulighederne kan benyttes kommercielt. Men det lover rigtig godt!

The Making of Fastbook: An HTML5 Love Storyfastbook

Til dem der ikke ved det, meldte facebook jo ud, at de gik native app vejen. De mente ikke HTML5 kunne løfte opgaven med deres mobile udgave. Det satte nogle gutter fra Sencha sig for at modbevise, og byggede fastbook i HTML5.

Bedøm selv om det lykkedes for dem: fb.html5isready.com
Og læs mere her: sencha.com/blog/the-making-of-fastbook-an-html5-love-story/

WebSocket Perspectives and Vision for the Future
kaazing

Kaazing viste hvor langt WebSockets er kommet. WebSockets er en ny protokol, der tillader en realtime full-duplex forbindelse mellem server og klient. Det har man ikke haft før i webverdenen, og det giver nye muligheder. Her et eksempel hvor du kan styre en 3D racer med din mobil telefon.

Prøv det her: http://demo.kaazing.com/racer/

Vaske ægte fjernstyret bil
Da WebSockets ‘bare’ er en protokol, kan man også kode alt muligt andet op mod den – det behøver ikke være web. For at demonstrere det, implementerede Kaazing en Java klient på en Raspberry Pi og koblede den til en alm. fjernstyret bil – wupti nu kan den fjernstyres over nettet – f.eks. fra din telefon. Læs hvordan de har gjort.

Også til seriøs brug
Af mere seriøse brugbare eksempler, kan nævnes bankverden og børshandel, hvor der skal pushes mængder af data ud til klienten hele tiden. Samtidig skal det være præcist, så alle får vist kurssvingninger osv. på samme tidspunkt.

Se eksempler – inkl. deres stock exchange board – her kaazing.com/demos

Creating the interfaces of the future with the APIs of today
luz

Luz Caballero – ja det er en pige – benyttede WebSockets og 3D modeller på canvas med Three.js til at styre en 3d verden med sin telefon. Telefonens gyro sender information om hældning osv. over til en server, der så roterer 3D modellen tilsvarende. Det var meget imponerende, og er jo lidt en HTML5 udgave af Nintendos Wii controller og Kinect.
Derudover viste hun headtracking, hvor man kunne navigerer rundt i ren 3D model ved at bevæge hovedet foran sit kamera.

Prøv selv:
auduno.github.com/headtrackr/examples/targets.html
auduno.github.com/headtrackr/examples/sprites_canvas.html

Og lige en ekstra aprils fool, der var med fra opera dev:
http://dev.opera.com/articles/view/labs-introducing-opera-face-gestures/

Making The Web Rock: The Web Audio API
rock
Chris Wilson fra Google viste hvor langt Audio API’et er nået. Der er efterhånden rigtig mange muligheder for at arbejde seriøst med audio på web. Fra præcis kontrol af lydeffekter til brug i spil over til decideret sequencing, effekter, trommemaskiner, synthesizers, midi input osv.

Se eksempler her: http://webaudiodemos.appspot.com/
Der er også offentliggjort en talk fra Google IO, der går i dybden med api’et.

Mastering WebStorm
webstorm

Min helt John Lindquist fra JetBrains viste masser af goodies fra deres populære JavaScript IDE.

Ja, det var da lige en prøvesmag, der var jo rigtigt mange andre emner.

Tilbage er der så bare at fordrive tiden, til flyveren atter går hjemad. Tror jeg vil sætte mig på en kantsten et sted og Nerd snipe’e den lidt.

Categories: Frontend

Tagged as: , , , ,

Skriv et svar