OpenCal – en Innovation Camp idé bliver til virkelighed

App tile Som du tidligere har kunnet læse på vores website, så afholdt vi i januar vores første Innovation Camp. På demokratisk vis var udvalgt 8 idéer, der så blev arbejdet på i fire dage. Flere af idéerne var mobil applikationer og nu er den første af disse klar til download.

Ambitionsniveauet på de 8 idéer var vidt forskelligt – fra at løse større samfundsproblemer til mindre og overskuelige mobile applikationer. Mit team valgte et projekt i den sidste kategori: på de fire dage ville vi skabe en mobil applikation, som gjorde det muligt at åbne de delte kalendere fra Exchange Server, som man har adgang til.

Idéen var udsprunget af et irritationsmoment, vi alle havde oplevet: man er ikke lige ved sin computer men har brug for at se en kollegas kalender fra Outlook. På hverken iOS, Android eller Windows Phone er der dog indbygget mulighed for det.

For alligevel at sætte baren lidt højt, kastede vi os ud i at lave en udgave til hver af de tre platforme til trods for, at ingen på teamet havde erfaring med mobil udvikling før.

Ved hård fælles indsats, hjælp fra nogle af kollegaerne med lidt mere erfaring og ikke mindst en søgeaktivitet, der må have kunnet aflæses i logfilerne på Stack Overflow, havde vi dog efter de fire dage mere end bare nogle skitser til applikationer. Det begyndte at ligne noget, der faktisk var overskueligt at få færdigt.

Calendar - 7201280Min opgave havde været en version til Windows Phone – jeg ville lave en applikation, jeg selv kunne bruge med min Lumia 920.

Fire dage til en applikation på en platform, man aldrig har arbejdet med før, er dog ikke meget. Slet ikke når den ene af dagene var en søndag efter en aften der endte med at blive temmelig våd i vores slyngelstue i kælderen. Den sidste finpudsningen foregik derfor over nogle aftener i ugerne efter Innovation Camp.

Herefter var OpenCal klar til første forsøg på godkendelse. Fem dages venten og en rapport med tre fejl tilbage. De var dog heldigvis til at have med at gøre og hurtigt var applikationen klar til næste forsøg på godkendelse. En enkelt ny fejl blev nu fundet, og det var også tilfældet ved tredje forsøg. Motivationen begyndte at dale og en spirende tvivl indfandt sig. Specielt fordi jeg ikke var i stand til at genskabe den sidste fejl, som godkendelsen var fejlet på.

Mere fejlhåndtering blev indsat, og i går kom så den længe ventede mail. Applikationen var godkendt og ville være at finde til down load indenfor 24 timer. Yihaa!

Og nu er den så klar til download! På samme tid bliver man stolt og nervøs. Nu er den sluppet fri, og tænk hvis der er nogen, der downloader den – og endnu værre ikke kan lide den eller få den til at virke!? Lidt skræmmende, men omvendt skal man jo have det sådan – pokker skulle da stå i at have brugt tid på noget, man var ligeglad med.

Idéerne er mange til kommende versioner og motivationen er tilbage. Sidstnævnte vil nok kun blive endnu større, hvis der begynder at komme downloads.

Arbejdet med applikationen har været super sjovt, og det er fedt at have fået en idé fra Innovation Camp til at blive til virkelighed. iPhone versionen er i øvrigt også lige om hjørnet og Android udgaven er også godt på vej.

Flere andre af idéerne fra Innovation Camp er også kommet rigtig langt og forhåbentligt kommer vi også til at se dem i offentlige versioner inden længe. På vores website kan du se en kort beskrivelse af alle idéerne.

Nå, nok for nu, tilbage til koden.

Skriv et svar