O’REILLY Fluentconf 2012: Dag 3

Sidste dag her på konferencen, hvor indlæggende har været lidt svingende – en blandet pose som man siger på nydansk – her kommer et par highlights.

Paul Irish fra Chrome devteam leverede som sædvanlig varen, hvad den fyr ikke ved om tooling er ikke værd at vide. Gennemgik et komplet web development workflow fra shell / editor – over testing – til build / deployment. Viste en del nye features i Chrome developer tools, f.eks. emulering af mobil inkl. størelse, rendering og touch events. Source maps der lader dig debugge (inkl. sætte breakpoints i) originalfiler, gennem minified produktionsfiler – rimeligt snedigt. Det åbner også op for debugging af andre kombilerede sprog så som CoffeeScript direkte i browseren.

Læs mere om alle features i den nye Chrome Dev Tools.

Wes Bos fra Toronto i Canada (what’s that all aboot :)) gennemgik en del eksempler med video / canvas komboen. Det varer ikke længe før performance og features er klar til kommerciel brug af face detection, augmented reality osv.

Her er et link til hans youtube video, som han brugte som proposal til konferencen – den giver et godt indtryk.

Men slut herfra hvor den samlede vurdering må være at Javascript er stort, og det bruges til virkeligt mange forskellige ting. Skubbet med af HTML5 bølgen, og en ‘talk to the hand’ til Flash fra Apple, er det blevet fokus for fremtidens rige oplevelser på web (ja eller hvad med Metroapps på Windows8 (hardware accellereret endda)).

Kategorier: Udvikling

Tagged as:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s