16. december: Drysser du også IT ud over din jul?

Tjaaa… hvis den første kalenderlåge,du åbner hver
morgen er et blogindlæg fra en af Verticas fageksperter, det eneste julekort du har sendt ud var en QR-kode, og du har talt ned til juleaften med en Christmas Countdown App, så er du allerede godt med. Læs alligevel med, og del også dine tech-geek juletips.

Spil dig i julestemning
Vi kommer nok også til at fordrive ventetiden med et spil eller to på min iPhone. Heldigvis kan jeg finde utallige juleapps til iPhone og iPad i Apples App Store. Her er nogle af de spil, som min søn og jeg fordriver tiden med:

Elf Command

Så skal der fordeles pebermyntebolcher, juletræer, gaver mv. Med hjælp fra robotalfer. Et hektisk og hyggeligt spil.

Angry Birds Seasons

Selvfølgelig skal der skydes fugle ned – og nu i en hyggelig juleversion.

Cut the Rope Holiday Gift

En gratis version af Cut the Rope spillet – med massere af jul på. Der er ikke mange baner, men det er underholdende så længe det varer.

Hjerter klippes af en nørd…

Mashable har fundet de 10 flotteste juledekorationer med et twist fra tech-verdenen, som jeg i år vil lade mig inspirere af.

Personligt er jeg helt forelsket i Pantone Christmas Baubles, som matcher mine kopper.

Og når gaverne skal pakkes ind, vil jeg overveje om ikke det skal være i papir fra thinkgeek.com.

Juletræet med sin (digitale) pynt…

Det er hyggeligt at pynte juletræ, men hjemme hos mig bærer resultatet ofte præg af, at min søn ikke har særligt lange arme, altså et halvnøgent træ med et par overpyntede grene.

Så er det heldigt, at jeg kan hygge mig med denne lille app fra Christmas Tree Maker  til iPhone (Finder også til Android). Her kan jeg helt selv vælge baggrund, træ og så ellers pynte løs med engle, kugler, sukkerstænger og lys til den helt store digitale julefryd.

May all Your Christmases Be #FFFFFF …

Digitale julekort holder bare ikke. Det gør de altså ikke. Det er på en eller anden måde bare for nemt og ligegyldigt. Men der er faktisk også muligt at finde en tech-geek version af det analoge kort, eller selv at lave et.

Igen tyer jeg til Mashable, som jeg har gjort forarbejdet for mig, og fundet 10 af de mest nørdede versioner fra pixelkunst til Pac-Man.

Følg julemandens kanefærd på Google Maps og Google Earth

Når min søn ikke kan holde ud at vente på julemanden længere juleaftensdag, så skal vi i hvert prøve at søge på ”Santa” Google Maps eller Google Earth og finde ud hvornår han nærmer sig min mors hus i Silkeborg. Det er ret hyggeligt. Prøv selv eller se highlights fra sidst års gaveturne, der ligesom i år er blevet til i et samarbejde mellem Google og amerikanske NORDAD.

Categories: Julekalender

Tagged as:

Skriv et svar