Beer & Learn – Socialt vidensdeling og mobile apps

Ved årsskiftet fejrede vi i Vertica 4 års
fødselsdag for vores kombinerede Verticasociale og faglige events: Beer & Learn.

Beer & Learn afholdes ca. hver anden fredag, og her skiftes vi, sidst på eftermiddagen, til at give en kort præsentation for vores kollegaer.  Som navnet antyder, sker det over en øl, og skaber dermed en på en gang interessant og hyggelig start på weekenden.

Emnerne for disse oplæg har været mangfoldige – eneste regel er, at det skal have en eller anden relation til vores arbejde. Vi har set på nye software produkter, nye teknologier, projekter, vi har leveret, salg og meget, meget mere.

Da vi startede vores Beer & Learn events havde vi 4 overordnede retningslinier:

  1. Vi ville forsøge at afholde dem hver anden uge
  2. Sessionerne skulle være maksimalt 1 time
  3. Skulle man afholde en session skulle man maksimalt bruge 2 timer på forberedelse
  4. Det er frivilligt om man ønsker at være vært

Der er 2 grunde til at det maksimalt måtte kræve 2 timers forberedelse: skal man bruge længere antyder det, at man er ved at forberede en session, der bliver mere end 1 timer (og vi skal trods alt på weekend), eller at der skal laves research, hvilket ikke er meningen.

Jeg kender flere andre IT-firmaer, der har lignende arrangementer – nogle efter samme opskrift som os, fredag eftermiddag og andre f.eks. i forbindelse med frokosten – og har man det ikke allerede, vil jeg klart anbefale at man etablere noget lignende.

Video og Mobile Apps

En af vores seneste Beer & Learns har været lidt speciel i det, der ikke var én vært, men mange. Langt de fleste, i hvert fald i IT-branchen, har i dag en smartphone med en tilhørende app store, og konceptet til denne Beer & Learn var, at man på skift præsenterede en applikation på sin telefon.

Præsentationen af alle applikationerne optog vi på video, og det er efterfølgende blevet redigeret ned til 15 minutter og lagt på vores Vertica YouTube kanal.

Vertica Beer & Learn – mobile apps til Windows Phone 7, iPhone og Android

I denne video kan du således se præsentation af applikationer til Windows Phone 7, iPhone og Android. Du kan se applikationer til at ændre billeder, lave huske- og opgavelister, til ANUG, oversættelse, radiolytning, tømmermændshjælp og selvfølgelig et enkelt spil. Som nævnt er det ca. 1 times præsentationer, som er redigeret ned til 15 min, så der blev præsenteret mange flere applikationer end der var plads til i denne video.

Vertica YouTube kanal.

Vertica Beer & Learn – mobile apps til Windows Phone 7, iPhone og Android

Vi vil fremover holde flere lignende præsentationer af mobile apps, så følg med her på bloggen eller vores YouTube kanel for kommende videoer.

Sune Hansen
Vertica A/S

Skriv et svar