Fem fede features ved Windows Phone 7 – Del 5, .NET

Sidste del af min lille serie om fede features ved Windows Phone 7 kan måske godt lyde lidt nørdet. .NET, eller .NET Frameworket, som det rettelig hedder, er nemlig det software framework, man udvikler programmer til Microsoft styresystemer på – og dermed også til Windows Phone 7.

Har du ikke allerede læst de fire første dele kan du læse om henholdsvis User Interfacet baseret på Metro, People Hub, Pictures Hub og Zune.

Developers, Developer, Developers

Men hvordan kan et software framework være en fed feature? Måske er det heller ikke en direkte feature, men et godt framework med en stor skare af udviklere er af afgørende betydning for en platforms succes. Det bedste eksempel på det er nok i virkeligheden Windows selv, som ved i sin tid at vinde udviklerne – og dermed sikrer de bedste applikationer – vandt slutbrugerne. Det var ikke uden grund at Microsofts CEO udtrykte begejstring for udviklerne på sin legendariske ”Developers, Developers, Developers”-tale.

Et forsigtigt overslag på antallet af .NET udviklere på verdensplan er 3.000.000. Altså 3.000.000 potentielle Windows Phone app udviklere, der med en meget begrænset indlæring vil være i stand til at udvikle applikationer til telefonen.

Ved den nyligt afholdte CES forbrugerelektronik-konference fortalte Steve Balmer på Microsofts pressemøde, at der 8 uger efter lanceringen af WP7 i USA er udgivet 5.500 applikationer til platformen, og at der dagligt kommer mere end 100 nye. Til sammenligning var der efter 3 måneder 5.900 applikationer da Android platformen blev lanceret. 20.000 udviklere havde allerede registreret sig som Windows Phone udviklere.

Steve Balmer fortalte videre at 50% af alle Windows Phone brugere downloader mindst 1 ny applikationer om dagen. Det er naturligvis også interessant for øko-systemet af udviklere, der ser ud til at have taget telefonen til sig. Det bliver derfor spændende at følge om det igen vil lykkedes Microsoft at få skabt en platform, der slår konkurrenterne mht. hvem, der har de bedste applikationer.

Præmisserne er naturligvis andre i dag, og Microsoft starter et stykke efter de etablerede konkurrenter – hovedsageligt iPhone og Android. Attraktive applikationer tror jeg dog vil gøre at Microsoft har en reel chance for at etablere sig på mobilmarkedet.

Marketplace

Hvad indeholder Marketplace så i dag? Med 5.500+ applikationer er det fristende at sige alt – og der er også rigtig meget. Både af applikationer og spil. I de snart 3 måneder jeg har haft min telefon synes jeg også man kan mærke at den gennemsnitlige kvalitet af applikationerne er stadig stigende. Der har fra starten været mange rigtig gode applikationer, men afgjort også nogle lidt mere tynde. Med så mange applikationer, som der trods alt allerede er, er det svært at vurdere den samlede kvalitet.

Jeg føler dog at kvaliteten af de mest populære applikationer har været stigende mens jeg har anvendt marketplace. Noget tyder altså på at .NET er ved at udvikle sig til den fede feature, som Microsoft med sikkerhed havde håbet på.

Det var sidste del af min serie om fem fede features i Windows Phone 7. Næste gang samler jeg op på serien, kigger lidt på hvad fremtiden kan ske at bringe – på trods af de fede features er der selvfølgelig også nogle ting, som kunne være bedre.

Sune Hansen
Vertica A/S

Kategorier: Forretning, Mobil

Tagged as: ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s