Vertica tager Commerce Server Træningen til USA

Med kurser allerede afholdt i henholdsvis Danmark, England og Finland var det tid til at afprøve det amerikanske marked, og hvilken succes det blev!

CommerceServerTraining.com er en del af Vertica Academy, hvor vi tilbyder en række kurser til udviklere, forretningsbrugere samt beslutningstagere med fokus på Microsoft Commerce Server platformen.

Fra mandag til fredag havde jeg fornøjelsen af at afvikle vores ”Commerce Server Developer Week” på Hotel Hilton, Times Square, i New York. Kurset er rettet mod .NET udviklere som ønsker at opgradere sine generelle færdigheder på platformen med fokus på implementering af real-life projekter. Kurset består af en række moduler, som i høj grad dækker områder på Commerce Server 2007 platformen, da denne stadig ligger under Commerce Server 2009 og stadig udgør langt størstedelen af platformen, men også fokus på ændringer i Commerce Server 2009, herunder det nye API.

Som altid sendte vi vores kursister, i god tid før kurset, vores såkaldte ”Knowledge Identification Form”, som er en Q/A formular, som giver instruktøren en god ide om hvor meget viden de enkelte deltagere har på de mange forskellige områder af Commerce Server, herunder Commerce Server 2007 platformen, men også 2009 platformen. Derudover fik vores kursister tilsendt en Virtuel PC, med komplet Commerce Server udviklingsmiljø installeret, Visual Studio 2010, SharePoint 2007 samt andre værktøjer.

Med de fantastiske omgivelser i form af New York skyline i baggrunden, fik vi en god start på kurset, og jeg fik som altid pointeret meget tidligt i forløbet, at der var lagt op til nogle meget interaktive dage, hvor der forventes input og løbende evaluering fra deltagere, og hvor der i høj grad vil blive talt meget ærligt om platformen, i form af bl.a. faldgrupper, quirks, og andre faktorer man skal være opmærksom på. Derudover kunne de også forvente at komme til at diskutere øvrige emner, herunder generel systemarkitektur, best practices, performance, cms (content management systemer), design patterns o.a., som måske ikke direkte er Commerce Server specikke, men stadig i høj grad relevante når man vi taler om et overordnet implementeringsprojekt hvor Commerce Server blot er én af brikkerne i det store puslespil.

Som et nyt forsøg i forhold til de øvrige afholdte kurser, forsøgte vi denne gang at holde fredagens program åbent, med introduktion af et nyt modul ”Practical How-To’s”, hvor kursisterne på forhånd havde sendt en række problemstillinger eller forslag til emner, som vi så ville gennemgå om fredagen. Forsøget gik godt. Det bragte en række emner på banen som ikke umiddelbart ville have været en del af scope, herunder SEO (Search Engine Optimization), Analytics o.a. emner. Derudover præsenterede jeg en række løsninger på konkrete problemstillinger, herunder hvordan man overstyrer prisen på produkterne, til eksempelvis at komme real-time fra et ERP-system, samt andre konkrete løsninger og implementeringer.

Med den sidste evaluering i hus fra kursisterne, kan jeg med god grund konstatere at kurset har været en succes. Folk har i høj grad rost indholdet og måden kurset har været afviklet på. Specielt har de været rigtig glade for arkitektursnakken, for den ærlige tilgang til tingene og generelt den dynamik og interaktivitet der har været mellem mig som instruktør og dem.

Ser allerede frem til næste tur!

Commerce ServerCommerce ServerCommerce Server

Brian Holmgård Kristensen
Vertica A/S

Categories: Forretning

Tagged as: ,

Skriv et svar